@ Mediattori | Karjalankatu 22 A 11, 15150 Lahti, Finland | tel +358 10 320 7200

Levinnyt munuaissyöpä

Tämä video kertoo levinneestä munuaissyövästä yhden potilaan kokemusten kautta. Asiantuntijana videolla on syöpätautien erikoislääkäri Katriina Peltola HYKS Syöpäkeskuksesta. Video on tuotettu yhteistyössä Suomen Syöpäpotilaat ry:n, HYKS Syöpäkeskuksen ja Bristol-Myers Squibbin Oy:n kanssa.

15.12.2016

Munuaissyöpä on munuaiseen kehittynyt pahanlaatuinen kasvain. Levinneessä munuaissyövässä emokasvain on lähettänyt etäpesäkkeitä muualle elimistöön.
Munuaissyövän klassisia oireita ovat verivirtsaisuus, kylkikipu ja kuumeilu. Sairaus voi olla myös pitkään täysin oireeton ja suuri osa munuaissyövistä löydetäänkin sattumalta. Levinneen munuaissyövän ensimmäinen merkki voi olla etäpesäkkeen aiheuttama kipu. Levinneen munuaissyövän hoidossa sekä emokasvain että usein myös yksittäiset etäpesäkkeet pyritään poistamaan kirurgisesti. Leikkaushoito on ainoa parantava hoito. Jos leikkaus ei ole mahdollinen, käytetään lääkehoitoa.
Levinneen munuaissyövän lääkehoito on kehittynyt voimakkaasti, ja lääkkeillä voidaan estää taudin etenemistä. Täsmä- ja yhdistelmälääkkeet estävät syöpäkasvaimen kasvua uudisverisuonten kasvua estämällä. Immunologiset hoidot aktivoivat elimistön omaa puolustusjärjestelmää taisteluun syöpäsoluja vastaan. Joskus elimistö pystyy pitämään syövän kurissa pitkiäkin aikoja ilman, että tautia tarvitsee aktiivisesti hoitaa.

Suomen Syöpäpotilaat ry Bristol-Myers Squibb

Comments are closed.